teisipäev, 16. august 2016

Kas Sinu meigikotis on aegunud tooteid?

Olen natuke internetis ringi tuuseldanud, et koguda tarkuseid meigitoodete säilivusaegade suhtes. Olen lahke ja jagan ka teiega neid teadmisi. :)

1. Kui meigialuskreem muudab oma lõhna ja tekstuuri või see tundub nahal imelik, on selle koht arvatavasti prügikastis.

2. Ripsmetušš aegub umbes 3-4 kuuga. Kui ripsmetušš lõhnab vastikult või bensiini järele, viska see kohe minema! Niiskes keskkonnas võivad elutseda bakterid, kes põhjustavad põletikke ja ärritusi.

3. Vedel lainer on kõlblik kuskil 3 kuud. Pärast seda suureneb oht ärritada oma silma bakteritega. Samuti võib selleks ajaks lainer kuivanud olla ja kindlasti ei tohiks üritada seda ise niisutada.

4. Silmapliiatsi eluiga on kuskil poolteist aastat, sest seda saab pidevalt teritada. Teritaja peab olemas puhas!

5. Vanaks läinud jumestuskreem muudab värvi, lõhna ja tekstuuri. Enamus vee baasil jumestuskreemid kestavad kuni aasta, õli baasil umbes kuni 18 kuud. Enamasti kestavad pumbaga jumestuskreemid kauem.

6. Enamik peitekreeme on kasutuskõlblikud umbes aasta või natuke alla selle. Peitepulk aegub kiiremini, kui sellesse satuvad bakterid näiteks kätelt, seega tuleks meiki alati peale kanda puhaste pintslite ja kätega.

7. Puuder aegub 2 aastat pärast avamist. Viska puuder ära, kui sellele on tekkinud kahtlane kiht (hallitus) või kui see ei ole enam samasugune, kui see oli ostes.

8. Puuder-põsepuna aegub 2 kuni 3 aastat pärast avamist. See ei pruugi enam anda soovitud tulemusi. Kreemjas põsepuna tuleks ära visata aasta pärast avamist. Põsepunale võib peale tekkida omapärane kiht, mis on hallitus ning selle esinemisel tuleks toode koheselt ära visata.

9. Huulepulk kestab tavaliselt 2 aastat. Pärast seda muutub tekstuur ja see pole enam nii kreemjas. Lõhn võib muutuda ebameeldivaks ja huulepulk tundub huultele ärritav.

10. Lauvärve tuleks vahetada iga 4 kuu tagant, kuid see oleneb ka sellest, kui tihti neid kasutada. Soovituslik oleks värve peale kanda puhaste sõrmede või pintslitega, et värvidele ei satuks bakterid.

11. Parfüüm aegub, kui lõhn pole enam endine või on muutunud ebameeldivaks.

12. Meigieemaldussalvrätidel on pakendil aegumiskuupäev, kuid üldiselt võib neid kasutada kuni 2 kuud pärast pakendi avamist. Kindlasti viska need ära, kui need on muutunud kuivaks.

12. Juukselakk säilib 3 aastat. Selles on alkohol, mis toimib ka säilitusainena.

13. Küünelaki kestuvus on kuskil aasta. Kemikaalid selle sees on tundlikud soojuse ja õhu vastu. Seega tuleb kork korralikult kinni keerata ja lakke hoida jahedas keskkonnas. Kui küünelakk on tükkis ja veniv (mitte vedel), tuleks sellest loobuda.

Üleüldiselt tuleks meigitooteid hoida pimedas, jahedas keskkonnas, eemal niiskusest, et nende säilivusaega veelgi pikendada. Soovitatavalt tuleks kasutada igal kasutuskorral puhtad pintsleid, et toote eluiga veelgi pikendada.

Seda postitust tehes lendasid raske südamega ka minul mõned tooted prügikasti. :D
Loodan, et sellest postitusest oli ka kasu! Tean omast käest, et meigitooteid on väga raske prügikastile loovutada, kuid see on iseenda naha heaks. Parem karta kui kahetseda!

Päikest!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar